Hoe het ooit begon

Zolang als ik me kan herinneren hebben mijn man en ik het over het bouwen of verbouwen van een huis gehad. Terwijl we beiden nog studeerden zaten we vaak genoeg samen op de bank een aflevering van Grand Designs te kijken. We hadden commentaar op mensen die er een rommeltje van maakten, maar keken ook vol bewondering naar de meest gave huizen die mensen voor zichzelf (ver)bouwden.

En geïnspireerd door al deze afleveringen en natuurlijk het feit dat we dit allebei als droom hadden, stapten we ruim twee jaar geleden het grote avontuur in. Avonden zaten we te brainstormen en te schetsen. Vooral het budget was een heel belangrijk ... maar we wilden zeker niet dat het er goedkoop of simpel uit zou zien. De inspiratie zat hem toen nog volledig in woningen gemaakt van zeecontainers. Dit omdat ze voor een groot deel de constructie konden vervangen, maar ook omdat het gewoon 'anders dan anders' zou zijn. Niet de standaard manier van bouwen. Maar lekker 'out of the box'. Toen er in de wijk waar we woonden net een kavel voor onze neus weg werd gekaapt, keken we verder in de wijk ernaast en vonden al gauw een nieuw project met zes vrije kavels. Daarbij was de eis 'duurzaamheid', wat ook goed paste bij ons idee om met (gebruikte) zeecontainers te gaan bouwen.

We namen een optie op ons favoriete kavel en gingen verder met schetsen, plannen maken en de meest belangrijke; op zoek naar een aannemer die dit plan ook zag zitten. Over deze fase in het volgende blog meer!

Afbeeldingen via Google.com

#zeecontainer #bouwen #huis #verbouwen #kavel #vrijekavel #zelfbouwen

FOLLOW ME
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
TAGS
Er zijn nog geen tags.
BERICHTEN
FOTO'S
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev

press to zoom
b i g  h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers
b i g h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers

press to zoom
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
1/6
ARCHIEF