En toen was er piepschuim


Tijdens de kerstvakantie laat onze droom ons zeker niet los. En dus blijven we zoeken naar opties en mogelijkheden om toch verder te gaan. Zo stuiten we op derde kerstdag op een Amerikaans filmpje op youtube (deze kan ik helaas niet meer vinden). In dit filmpje bouwen ze een woning met piepschuimblokken.

Wat een idee! Echt het tegenovergesprelde natuurlijk van ons oorspronkelijke plan. In plaats van staal gaat het nu over piepschuim. Maar de voordelen die genoemd worden, zouden ook voor ons zo fijn zijn. Goedkoop vanwege weinig mankracht en weinig uren bouw doordat er veel prefab kan worden gemaakt.

Dan zien we ook dit filmpje voorbij komen. Vreselijk filmpje overigens! Maar het duurzame en energiezuinige spreekt ons enorm aan. En ook het feit dat het in Nederland is gerealiseerd is fijn.

En dan begint het te kriebelen. En gaan we verder zoeken. Is er al iemand anders in Nederland die hiermee bouwt? En zouden we het aandurven? Zoiets innovatiefs? En dan komen we terecht bij het bedrijf Bouwzelfeenhuis. Alleen hun naam spreekt ons al aan. Want wat willen we graag zelf bouwen! Zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf alles creëren waar we van dromen. Zelf gadgets inbouwen zodat het huis ook op de toekomst gericht is. Zelf elk hoekje en gaatje van het huis bepalen.

Niet lang na het zien van hun website zitten we in Utrecht aan de keukentafel bij Aart en Wim. En na een super leuk gesprek gaan we geïnspireerd naar huis. We ontvangen niet veel later een inschatting van de kosten en het is weer mogelijk! Het is mogelijk om een huis te bouwen met Bouwzelfeenhuis. Nu wordt het een maandje nagelbijten. We moeten een maand wachten om weer een optie te mogen nemen op het kavel dat we zo graag willen. Dus op de dag dat we hem weer in optie kunnen nemen sturen we meteen een mail en gaan we weer verder met plannen maken.

#huis #zelfbouwen #kavel #vrijekavel #bouwen #piepschuim #eps #droomhuis

FOLLOW ME
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
TAGS
Er zijn nog geen tags.
BERICHTEN
FOTO'S
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev

press to zoom
b i g  h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers
b i g h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers

press to zoom
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
1/6
ARCHIEF