Ontwerpen


En dan begint weer het heerlijke proces van ontwerpen. We pakken de oude tekeningen er weer bij. Laten de maten van de zeecontainers een beetje los, maar niet helemaal. Want wat vaststaat is dat we de kubistische vorm heel mooi vinden. Dus die strakke, simpele lijn willen we behouden.

Eigenlijk ontstaat dan al snel het idee dat we graag een aanbouw willen doen die bestaat uit twee zeecontainers. Deels omdat het experimentele bouwen ons zo interesseert en deels omdat we het liefst op de bouwplaats gaan wonen tijdens de bouw en dit dan mooi kunnen doen in deze containers. We bezoeken namelijk op aanraden van Aart en Wim van Bouwzelfeenhuis een project waar ze aan het bouwen zijn. En bij één blik op de woonunit (lees: vochtig, lek, oud, gaar, koud) waar deze mensen in woonden wisten we het zeker, dat gaan we niet doen!

De maten van de container zijn vast, dus daarin was het qua ontwerpen vooral nadenken over handige ruimtes. Waar we allereerst tijdens de tijdelijke bewoning (met twee dochters van 4 en 7 jaar) gebruik van kunnen maken. Maar waarvan we ook, als het huis af is, een fijne werkruimte, atelierruimte en logeerruimte van kunnen maken. In twee containers van 2,5 bij 12 meter moesten de volgende ruimtes komen: twee slaapkamer(tjes), een leeftuimte met kookmogelijkheid, douche, toilet, schuur/opslag en meterkast. En we weten dat in het definitieve ontwerp de voordeur erin komt, dus een hal/entree/meterkast is ook noodzakelijk.

Voor het hoofdhuis geeft dit meteen een paar grote voordelen, we hoeven de voordeur met hal, meterkast en toilet niet in te passen. Heel fijn, want dit is toch altijd een enorm blok dat een hap uit je oppervlakte wegneemt. En dat terwijl wij heel graag een zo open mogelijk ontwerp van de leefruimte willen maken.

We bedenken welke ruimtes en indelingen we prettig vinden en schuiven enorm veel met deze ruimtes in de app Home Design 3D. Op ons verlanglijstje staan: een open ruimte waarin we zitten, eten en koken, een speelkamer, een bijkeuken, een minikantoortje en op de verdieping een badkamer en drie slaapkamers. Qua sfeer willen we heel graag iets met glas en dubbele hoogte; een vide.

Dit maakt de mogelijkheden voor boven een stuk beperkter, maar dat vinden we niet erg. De 'masterbedroom' hoeft wat ons betreft alleen ruimte te bieden aan een tweepersoonsbed en opbergruimte voor kleding. Voor de kinderen blijven twee mooie, ruime slaapkamers over, mede dankzij een super idee dat ik ooit opdeed bij Corien van PB14 voor hun bedden, maar daarover later meer. En tot slot de badkamer die groot genoeg is voor een bad en een inloopdouche.

Op Pinterest maken we borden (verborgen, zal ze binnenkort ook eens gaan delen) met alle plaatjes die ons aanspreken. Ik had altijd al een bord 'Love to build one day', maar nu maken we borden per ruimte en per onderdeel. Vooral alles maar bij elkaar zetten wat we mooi vinden, maakt voor ons het maken van keuzes juist makkelijker. We zien snel wat we een aantal weken later nog steeds mooi vinden of zien doordat dingen bij elkaar staan, opeens dat iets niet mooi bij iets anders staat.

En zo ontwerpen, puzzelen, surfen, kijken en sleutelen we avond aan avond aan het ontwerp voor ons eigen huis.

#kavel #huis #droomhuis #zelfbouwen #verbouwen #bouwen #vrijekavel #zeecontainer #ontwerpen #architectuur

FOLLOW ME
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
TAGS
Er zijn nog geen tags.
BERICHTEN
FOTO'S
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev
w o o d • #hout wezen uitzoeken voor de #gevels van ons nieuwe huis, zo gaaf en zo veel!! #wood #gev

press to zoom
b i g  h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers
b i g h o l e • en zo zit er opeens een groot gat in een van de #zeecontainers

press to zoom
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher
t i l e s • superdepuper blij met mn 'nieuwe-oude' #tegels voor de nieuwe toilet!!! Een oud #escher

press to zoom
1/6
ARCHIEF